ramonllorensPresident: Sr. Josep Capmany

Vicepresidenta i delegada Agrupació: Sra. Elvira Guerrero

Coordinador: Sr. Sergi Monterde

Lloc Social: Unió, 12 – 08191 Rubí

Camp de Joc: Mpal. de Can Roses

Tel/Fax: 93 697 56 90

Pàgina Web: www.pbramonllorens.com

Email: info@pbramonllorens.com

Història

La Penya Barcelonista Ramon Llorens de Rubí va néixer el 12 d’Octubre de 1960 per iniciativa de cinc rubinencs barcelonistes: Bartomeu Riba, Pau Oller, Joan Llugany, Joan Tresserras i Ramon Marbà. Inicialment volien anomenar la penya amb un altre nom –Penya Barcelonista de Rubí, Jaume Guixà-, ja que era l’època que l’atleta rubinenc del FC Barcelona aconseguia grans èxits. Al final, però, com que el mateix Guixà estava interessat en la creació d’una penya a Rubí, per evitar una mena de “padrinatge” que pogués solucionar els problemes econòmics de la Penya, no es va creure convenient dedicar-li a ell. Fou un dia que Ramon Llorens, responsable del futbol base del Barça, va venir a Rubí a observar el jugador local Alfons Presas quan la Comissió va proposar-li batejar la Penya amb el seu nom, que va acceptar amb molta il·lusió.

Els impulsors de la Penya en aquests primers anys van ser persones com Andreu Gusart, Lluís Pernas, Joan Catasús, Sadurní Escayol, Eduard Ratés, Joan Viloca, Camil Llanes, Josep Montull i Carles Soler, entre d’altres.pbramonllorens

En els primers anys de la seva existència, comptava amb uns quatre-cents socis i equips en totes els categories infantils i juvenils. S’organitzaven excursions per Catalunya; al Teatre-Cine Domènech, hi feien projeccions de pel·lícules sobre triomfs barcelonistes, etc. Els primers deu anys de presidència van estar a càrrec de Pau Oller. L’any 1960 es va beneir la bandera de la Penya a l’església de Sant Pere i va ésser apadrinada per Antonio Ros i Sarzal i la seva muller Rosa Brunet. Amb el motiu del naixement d’una penya barcelonista a Rubí es van desplaçar a Montserrat en senya d’ofrena. Per l’agost de 1962 es va fer un homenatge a Jaume Guixà al camp del UE Rubí amb un partit entre Rubí i Sant Cugat fent entrega de diversos obsequis i un sopar a la Fonda Nova. Actualment, aquesta penya encara segueix en actiu, tot i passar moments difícils, com l’accident d’autocar, on van morir molt rubinencs que venien de Madrid.

pbramonllorens2